Knutselidee » Specials » Terracotta verven

Maak je eigen dieren van terracotta en nog veel meer

Maak je eigen dieren van terracotta en nog veel meer Terracotta is gebakken van rode klei en verkrijgbaar in potten, schaaltjes en kommen, leuk voor in de tuin voor je planten maar je kunt er zoveel meer mee, je kunt ze verven, beplakken, je kunt er allerlei dieren mee maken , teveel om op te noemen laat je fantasie de vrije loop en probeer het eens uit

Voor buiten of binnen iets maken van terracotta

Terracotta potten kun je omtoveren tot leuke dieren, zet maar eens wat potjes op elkaar, probeer maar eens iets uit, combineer schaaltjes, potten en kommen en voor je het weet zie je er een dier in, geef het een leuk kleurtje en gebruik allerlei materialen om je potjes af te werken, leuk voor buiten maar ook binnen zul je er makkelijk een plaatsje voor vinden.

Een begin maken met knutselen

Allereerst ga je kijken of je de terracotta materialen goed aan elkaar kunt plakken, de verschillende onderdelen moeten natuurlijk wel goed vastzitten, zet de potjes daarom eerst altijd zonder lijm in elkaar en kijk waar ze elkaar raken dan weet je waar de lijm moet komen, de kleinere potjes worden vaak gebruikt als armen en benen en worden met stevig touw of binddraad aan elkaar bevestigd.

Het afwerken van je werkstukje

Als je de terracottamaterialen goed aan elkaar hebt kunnen bevestigen en je hebt gecheckt of alles goed vastzit dan kun je beginnen met het afwerken, omdat terracotta poreus is trekt de verf er best snel in daarom kun je het beste eerst alles met grondverf verven dan heb je daarna minder acrylverf nodig die is een stuk duurder en je bent sneller klaar met verven omdat de acrylverf beter pakt. Daarna kun je je uitleven met allerlei materialen met lijmkit kun je alles goed bevestigen, denk hierbij maar eens aan karton, styropor, houten kralen, stof enzovoort, ook kun je met viltstift een gezichtje maken om het geheel af te maken.
Paashaas van terracottapotjes

Paashaas van terracottapotjes

Iets leuks voor Pasen maken? Er zijn genoeg dingen te bedenken die met Pasen te maken hebben zoals bijvoorbeeld zelf je paashaas knutselen. Zowel meisjes als jongens hebben hier hun plezier aan, de kn…
Het vuurtoreneilandje

Het vuurtoreneilandje

Leuk idee voor kinderfeestjes. Dit vuurtoren eilandje is zowel voor meisjes als jongens geschikt, maar vergt wel eerst wat voorbereiding. De knutseltijd met de kinderen is 2 tot 2,5 uur.
Vogelhuisje van terracotta

Vogelhuisje van terracotta

Zelf je eigen vogelhuisje maken van een terracotta schaaltje en kom, waar de vogeltjes in kunnen schuilen of eten er gaat wel wat tijd in zitten, maar het is super leuk om te maken en het resultaat is…
Varkentje van zinken emmertje en terracotta

Varkentje van zinken emmertje en terracotta

Een zinken emmertje en twee kleine terracotta potjes die worden omgetoverd tot varkentje met wat verf, karton en wiebeloogjes, voor de wat kleinere kinderen, knutseltijd ongeveer 1 uur.
Gepubliceerd door Knutselidee op 12-02-2014, laatst gewijzigd op 17-02-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.